Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania youfly
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΑΣΜΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΑΣΜΟΣ»

Στα 31 περιπου ετη απο την ιδρυση του «Θεατρικου Εργαστηριου» και στα 20 της Ανωτερας Δραματικης Σχολης της μη κερδοσκοπικης εταιρειας ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ «ΙΑΣΜΟΣ» απο τον αειμνηστο θεατρανθρωπο Βασιλη Διαμαντοπουλο , οι εκπαιδευτικες και πολιτιστικες δραστηριοτητες αυξηθηκαν με γρηγορη και ανοδικη πορεια ωστε σημερα να καλυπτουν μια μεγαλη γκαμα δρασεων πολιτιστικου χαρακτηρα κατω απο την ομπρελα του Ομιλου μας.

Οι σύγχρονες δράσεις του υπάγονται στους παρακάτω φορείς, με τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΑΣΜΟΣ»
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ «ΙΑΣΜΟΣ» ενεργοποιείται στον χώρο της Θεατρικής Εκπαίδευσης με την Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου που ίδρυσε και διεύθυνε μέχρι τον θάνατό του ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος, στη συνέχεια ανέλαβαν την καλλιτεχνική διεύθυνση οι επίσης μεγάλοι ηθοποιοί του θεάτρου: Αλέκος Αλεξανδράκης, Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ,  Πέμη Ζούνη. Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή oργάνωσε πολλά και σημαντικά πολιτιστικά σεμινάρια και συνεργάστηκε μετακαλώντας διακεκριμένες προσωπικότητες του παγκόσμιου θεάτρου, όπως ο Tapa Sudana, ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο Πήτερ Μπρουκ, ο Γκροτόφσκι, ο Αραμπάλ, κ.α.

2. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:
Πρόκειται για τον μη κερδοσκοπικό φορέα που επεξεργάζεται τα νέα ρεύματα έκφρασης στην Δραματική Τέχνη και ανεβάζει πρωτοποριακές παραστάσεις στα πλαίσια των σύγχρονων αναζητήσεων και νέων εφαρμογών τέχνης. Έχει συνεργαστεί με πολλά εγχώρια και ξένα σχήματα διαφορετικών σχολών Τέχνης με επαγγελματίες ηθοποιούς ή σπουδαστές του είδους.

3. ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ιδρυτής και πάλι ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος και αυτής της μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας, που κάλυψε οργανωτικά και επιχειρηματικά πολλές σημαντικές παραστάσεις του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Ξεκινώντας με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή, πλαισιωμένο από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στις νέες γενιές που στηρίζουν το θέατρο.

4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Αυτή η δράση καλύπτει τα ξεχωριστά δημιουργήματα Λόγου-Εικόνας-Γραμμάτων-Τεχνών νέων και ενήλικων δημιουργών που διακρίθηκαν στον τομέα τους.

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΣΧΕΤΙΚΑ


Ημερομηνία: 20/02/2014
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου