Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2019-2020 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2019-2020 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

50€ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ 50€ ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2019-2020 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ / 50€ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ 50€ ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ / ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!

Κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ για το επόμενο σπουδαστικό έτος (2019-2020) και κέρδισε μοναδικές προσφορές:
 50€ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ 50€ ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Κάνοντας την εγγραφή σου από τώρα για το επόμενο σπουδαστικό έτος (2019-2020) εκτός από την έκπτωση, κερδίζεις επιπλέον (εντελώς δωρεάν) τη δυνατότητα να γνωρίσετε τη σχολή που έχετε επιλέξει. Συγκεκριμένα:
 μπορείτε να γνωρίσετε από τώρα τη μέθοδο διδασκαλίας του κάθε καθηγητή.
 να αποκτήσετε από τώρα σπουδαστική ταυτότητα (ατέλεια) για δωρεάν είσοδο σε θέατρα.
 να εγκλιματιστείτε από τώρα με το περιβάλλον της σχολής.
 να αποκτήσετε από τώρα οικειότητα με τους μελλοντικούς συμμαθητές σας.
 να παρακολουθήσετε την προετοιμασία, τις πρόβες και την τελική παρουσίαση των επαγγελματικών παραστάσεων της σχολής των δευτεροετών και τριτοετών σπουδαστών μας.
 να παρακολουθήσετε τις τελικές πρόβες και το στήσιμο των τελικών εξετάσεων/ παρουσιάσεων όλων των τμημάτων της σχολής σε κεντρικό αθηναϊκό θέατρο.
 να έχετε από τώρα πρόσβαση στη δανειστική βιβλιοθήκη

Επίσης να συμμετέχετε στα open μαθήματα καλοκαιρινής προετοιμασίας (εντελώς δωρεάν ) για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που πραγματοποιούνται από επιτροπή των καθηγητών μας, καθώς και για τις εξετάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και Εθνικού Θεάτρου.

Η εγγραφή  ανέρχεται στα 300€ ευρώ (350€ – έκπτωση 50€) και η προσφορά αυτή ισχύει για την περίοδο Μάρτιο, Απρίλιο, 2019.

Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Κάνε την αρχή! Σιγουρέψου για την επιλογή σου!

Άναψε τη φλόγα που κρύβεται μέσα σου.

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ath@iasmos.net ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (www.facebook.com/iasmos.net).

Εναλλακτικά, καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096 ή ελάτε από τη σχολή (διεύθυνση: Μαιζώνος 48, μετρο Μεταξουργείο, έξοδος Δηληγιάννη).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΑΣΜΟΣ.

Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 35 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προσφέρουμε κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης που συμβαδίζει με τη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα της υποκριτικής τέχνης.
Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν.
Στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού, και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.
Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική-Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο.
Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Ξιφασκία, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, ενώ η δουλειά ολόκληρης της χρονιάς στον ΙΑΣΜΟ επισφραγίζεται με παραστάσεις των σπουδαστών σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Σε αυτές τις παραστάσεις οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά του σε φίλους, συγγενείς και κοινό – και συγχρόνως έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν σε μια σκηνή αποκτώντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Η δράση που δειλά ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, παγιώνεται και γίνεται θεσμός. Πρώτος ο ΙΑΣΜΟΣ χορηγεί στους σπουδαστές του το πλεονέκτημα των θεατρικών παραστάσεων σε επαγγελματικό επίπεδο. Επαγγελματίες του χώρου αναλαμβάνουν να σκηνοθετήσουν παραστάσεις που στελεχώνονται αποκλειστικά από σπουδαστές της Σχολής. Ο φορέας χορηγεί εξολοκλήρου τα έξοδα παραγωγής, και οι σπουδαστές χορηγούν την παράσταση με το ταλέντο και τη λάμψη τους. Τα έσοδα από τις παραστάσεις πηγαίνουν στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτικούς – κάνοντας πραγματικότητα έτσι το όραμα του μεγάλου θεατράνθρωπου.

Οι επαγγελματικές παραστάσεις είναι η πρακτική των σπουδαστών μας στο θεατρικό χώρο!
Αξίζει να σημειωθεί πως oι σπουδαστές της σχολής μας κάθε χρόνο έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας με εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου (όπως ο Γιώργος Κιμούλης, η Λυδία Κονιόρδου, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.α.). Τα μαθήματα αυτά γίνονται τα Σάββατα πέραν του κανονικού ωραρίου χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές.
Οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι, και εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Πάρα πολύ συχνά επιλέγουν μαθητές μας στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.
Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα παιδιά που θέλουν να σταδιοδρομήσουν και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για ακροάσεις, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε οντισιόν και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.
Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε θεσπίσει το πρόγραμμα «Ο ΙΑΣΜΟΣ επισκέπτεται την Ευρώπη των μεγάλων συγγραφέων», με εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν ιδρύματα θεατρικής εκπαίδευσης και χώρους συναφείς με την καλλιτεχνική δημιουργία (όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και τα παρόμοια). Φέτος επισκεφθήκαμε το Λονδίνο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, ενώ θ’ ακολουθήσει το Βερολίνο του Μπέρτολτ Μπρεχτ και το Παρίσι του Μολιέρου.

 

 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να φοιτήσουν στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» ή στο «Θεατρικό Εργαστήρι», θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση εγγραφής, προσκομίζοντας:

- 4 φωτογραφίες
- Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου λυκείου ή πτυχίου (αν υπάρχει)
- Επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
- Φόρμα Εγγραφής

Σημείωμα ιδρυτή:
Η επιλογή της σχολής για κάθε σπουδαστή πρέπει να είναι απόφαση σοφή. Γι’ αυτό, το μόνο που ζητάμε, εκτός από το ταλέντο σας, είναι να πληροφορηθείτε για τα προγράμματα, τους στόχους, τους σκοπούς, τους χώρους, τους καθηγητές, τα δίδακτρα κ.τ.λ., τουλάχιστον τριών Ανωτέρων Δραματικών Σχολών, πριν επιλέξετε την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος».

Φιλικά
Σ. ΔΕΛΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 

 

Τα δίδακτρα καταβάλλονται (μηνιαίως) στις αρχές του μήνα και στα δύο προγράμματα σπουδών:

Στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» τα δίδακτρα είναι 350 euro το μήνα (έκπτωση 10% σε περίπτωση που γίνει προεξόφληση στην καταβολή διδάκτρων)
Από τον Φεβρουάριο του 2012 η διεύθυνση της σχολής εφαρμόζει στους σπουδαστές της μπόνους €50 κάθε μήνα για όλα τα έτη φοίτησής τους, εφόσον είναι συνεπείς απέναντι σε όλες τους τις υποχρεώσεις όπως φοίτηση, παρουσία, καταβολή διδάκτρων εντός του προκαθορισμένου χρόνου (1η έως 5 του μήνα) με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της σχολής . Σε περίπτωση που ένας σπουδαστής δεν είναι συνεπής στις παραπάνω  υποχρεώσεις του, χάνει το δικαίωμα (μπόνους) για τον μήνα που διανύει.
Στο «Θεατρικό Εργαστήρι» τα δίδακτρα είναι 300 euro το μήνα.

Σημείωση:
Τα δίδακτρα καταβάλλονται είτε στο λογιστήριο της σχολής είτε μέσω τραπέζης στους παρακάτω λογαριασμούς με προσκόμιση της τραπεζικής απόδειξης κατάθεσης.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5018-018298-079
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 167/296201-26

 

Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν στους μαθητές τους ΙΑΣΜΟΥ.

Στα δύο χρόνια του Θεατρικού Εργαστηρίου ή στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο σ τις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική - Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία - Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική - Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση - Χορός - Σωματικό Θέατρο.

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Ξιφασκία, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, ενώ η δουλειά ολόκληρης της χρονιάς στον ΙΑΣΜΟ επισφραγίζεται με παραστάσεις των σπουδαστών σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Σε αυτές τις παραστάσεις οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά του σε φίλους, συγγενείς και κοινό – και συγχρόνως έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν σε μια σκηνή αποκτώντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Πάρα πολύ συχνά επιλέγουν μαθητές μας στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα παιδιά που θέλουν να σταδιοδρομήσουν και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για casting, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε ακροάσεις/οντισιον και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.

Ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς σχεδιάσαμε ένα πλήρες και πολύπλευρο πρόγραμμα σπουδών.

Τα κύρια μαθήματα της σχολής (κορμός) είναι:
·         Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός
·         Υποκριτική στην κάμερα
·         Αρχαίο Δράμα – Αρχαία Κωμωδία
·         Μιούζικαλ
·         Αγωγή Προφορικού Λόγου – Ορθοφωνία
·         Κίνηση – Χορός
·         Μουσική
·         Τραγούδι

Σκαλοπάτια στη μεγάλη σκάλα της γνώσης αποτελούν και τα δευτερεύοντα αλλά εξίσου σημαντικά μαθήματα:
·         Δραματολογία
·         Ιστορία Θεάτρου
·         Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
·         Ιστορία & Πρακτική Κινηματογράφου
·         Σκηνογραφία
·         Ενδυματολογία
·         Διασκευή Προσώπου
·         Οπλομαχητική Ξιφασκία
·         Σεμινάρια
·         Συμβουλευτική Ακροάσεων
·         Συμβουλευτική για Δημόσιες Σχέσεις
·         Επιμορφωτικές Επισκέψεις
·         Ενισχυτική Διδασκαλία

 

- Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή και στο Θεατρικό Εργαστήρι;

Στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ η φοίτηση είναι τριετής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως προς τα μαθήματα και τους καθηγητές έως και το πτυχίο. Η εξάωρη καθημερινή παρακολούθηση από Δευτέρα έως και Παρασκευή είναι υποχρεωτική σε όλα τα μαθήματα, το Σάββατο γίνονται σεμινάρια και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (προαιρετικής παρακολούθησης) καθώς και πρόβες. Οι απόφοιτοι παίρνουν δίπλωμα ανωτέρας δραματικής σχολής αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού στο τέλος της φοίτησής τους. 

Στο Θεατρικό Εργαστήρι η φοίτηση είναι διετής και το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτισθεί από τον αείμνηστο Βασίλη Διαμαντόπουλο πριν από 31 χρόνια και συνεχίζεται έως και σήμερα. Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα της υποκριτικής - αυτοσχεδιασμού, κίνησης-χορού και της ορθοφωνίας-αγωγής προφορικού λόγου από Δευτέρα έως και Πέμπτη τέσσερις ώρες καθημερινά. Tα μαθήματα μουσική, ιστορία θεάτρου, δραματολογία, πρακτική κινηματογράφου, σκηνογραφία-ενδυματολογία, νεοελληνική λογοτεχνία, διαχείρηση ακροάσεων, μακιγιάζ, ξιφασκία, ενισχυτική διδασκαλία, είναι προαιρετικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι απόφοιτοι παίρνουν πτυχίο θεατρικού εργαστηρίου στο τέλος της φοίτησής τους.

- Οι σπουδαστές δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις στη σχολή πριν κάνουν την εγγραφή τους
 
Σύμφωνα με τις καινούργιες διατάξεις του Υπουργείου Πολιτιμού, οι σπουδαστές που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ανωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος, υποχρεούνται να δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται στον χώρο της σχολής μας, με πενταμελή επιτροπή καθηγητών μας, περίπου αρχές Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, στη γραμματεία της σχολής (Μαιζώνος 48, μετρό Μεταξοτργείου), υπάρχει δυνατότητα κατάθεση της αίτησης και σε ηλεκτρονική μορφή (ath@iasmos.net). Ακολουθούν ανοιχτά μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις αυτές, με καθηγητές της σχολής μας, εντελώς δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι θα εξεταστούν σε έναν μονόλογο, ένα ποιήμα, ένα τραγούδι και αυτοσχεδιασμό. Το πρόγραμμα σπουδών καθ'όλη τη διάρκεια της τριετούς φοίτησης εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μετά τη φοίτηση των τριών ετών η απόκτηση του πτυχίου φέρει τη κρατική σφραγίδα του Υπουργείου (κρατικό δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης).  Για όσους δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή, η σχολή μας διαθέτει και άλλα προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου. Στη περίπτωση αυτή το δίπλωμα είναι ιδιωτικού φορέα.
            
- Εάν γραφτώ στο Θεατρικό Εργαστήρι μπορώ μετά εάν θέλω να κάνω μεταγραφή στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος; 
 
Όλοι οι σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και να ενταχθούν στην Ανώτερη Δραματική σχολή Ίασμος.

 

- Πρέπει να έχω περάσει τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για να μπορώ να γραφτώ στη Σχολή;

Όποιος σπουδαστής δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στις εισαγωγικές εξετάσεις Του Υπουργείου Πολιτισμού και να αποκτήσει αναγνωρισμένο δίπλωμα, η σχολή δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε άλλα πρόγράμματα σπουδών. Στη περίπτωση αυτή το δίπλωμα είναι ιδιωτικού φορέα.

- Τι είναι οι εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού;

Σύμφωνα με τις καινούργιες διατάξεις του Υπουργείου Πολιτιμού, οι σπουδαστές που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ανωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος, υποχρεούνται να δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται στον χώρο της σχολής μας, με πενταμελή επιτροπή καθηγητών μας, περίπου αρχές Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, στη γραμματεία της σχολής (Μαιζώνος 48, μετρό Μεταξοτργείου), υπάρχει δυνατότητα κατάθεση της αίτησης και σε ηλεκτρονική μορφή (ath@iasmos.net). Ακολουθούν ανοιχτά μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις αυτές, με καθηγητές της σχολής μας, εντελώς δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι θα εξεταστούν σε έναν μονόλογο, ένα ποιήμα, ένα τραγούδι και αυτοσχεδιασμό. Το πρόγραμμα σπουδών καθ'όλη τη διάρκεια της τριετούς φοίτησης εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μετά τη φοίτηση των τριών ετών η απόκτηση του πτυχίου φέρει τη κρατική σφραγίδα του Υπουργείου (κρατικό δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης).  Για όσους δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή, η σχολή μας διαθέτει και άλλα προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου. Στη περίπτωση αυτή το δίπλωμα είναι ιδιωτικού φορέα.

- Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στους σπουδαστές που έχουν περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και φοιτούν στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος από τους σπουδαστές που δεν έχουν περάσει ή δεν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού;

Η διαφορά είναι ότι οι πρώτοι παίρνουν δίπλωμα κρατικού φορέα (με πιστοποίηση του Υπουργείου Πολιτισμού), ενώ οι δεύτεροι παίρνουν δίπλωμα ιδιωτικού φορέα. Επίσης οι πρώτοι έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως: αναβολή στράτευσης (για τα αγόρια), άμεση εισαγωγή στο ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), δικαίωμα διδασκαλίας, εισαγωγή με εξετάσεις στο Β' έτος του τμήματος της Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο καθώς και το τμήμα κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.ά.

- Εάν φοιτώ στο Θεατρικό Εργαστήρι, μπορώ να δώσω εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού;

Ναι, οι εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ανεξάρτητες από την φοίτηση σας.

- Αφού αποφοιτήσω, η σχολή μου εξασφαλίζει δουλειά;

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης αλλά και μετά το πτυχίο η σχολή σας ενημερώνει για τις τρέχουσες ακροάσεις εξασφαλίζοντας την ποιότητα και εγκυρότητα των επαγγελματικών σας προοπτικών. Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους σπουδαστές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν εκτός από το χώρο του Θεάτρου και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για casting, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε ακροάσεις/οντισιον και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή. Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ να είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

- Μπορώ να συμμετέχω σε σεμινάρια υποκριτικής άλλων οργανισμών παράλληλα με τη φοίτηση στον Ίασμο;

Όχι, ο κανονισμός της σχολής επιτρέπει τη συμμετοχή των σπουδαστών σε σεμινάρια μόνο κατόπιν έγκρισης από τη διεύθυνση για λόγους προστασίας των μαθητών.

 

 

Στα 35  χρόνια λειτουργίας μας, συνεργαστήκαμε σχεδόν με όλο το ελληνικό θέατρο (πάνω από 400 καθηγητές υποκριτικής - αυτοσχεδιασμού, χορού - κίνησης, σκηνοθέτες κινηματογράφου-θεάτρου, αγωγής προφορικού λόγου, μουσικής - τραγουδιού, σκηνογράφους - ενδυματολόγους, θεατρολόγους, δραματολόγους, ιστορικούς θεάτρου). Μερικοί απ’ αυτούς αναγράφονται παρακάτω:

ΑΔΑΜΑΚΗ ΜΙΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΥ ΜΠΕΤTΥ, ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ, ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ ΜΙΝΩΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΑΜΑΤΗΣ ΚΟΡΑΗΣ, ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΖΟΥΝΗ ΠΕΜΗ, ΗΜΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ, ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ ΔΑΝΗΣ, ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΛΥΝΝ ΧΑΡΡΥ, ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΗ, ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΚΟΡΜΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ ΕΥΗ, ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΤΑΜΙΛΑ, ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΟΛΙΑ, ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΑΛΙΚΕΝΖΟΥ ΕΡΣΗ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, ΜΙΝΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΜΟΡΤΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΜΠΑΖΑΚΑ ΘΕΜΙΣ, ΜΠΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΕΛΙΕΣ ΕΡΡΙΚΟΣ, ΜΠΟΤΕΛΗ ΜΕΛΙΝΑ, ΝΑΝΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΡΑΝΙΑ, ΟΡΦΑΝΟΥ ΝΕΦΕΛΗ, ΠΑΓΚΑΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΕΖΑ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΡΚΑ, ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΡΟΥΛΑ, ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΕΠΠΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ, ΠΙΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΡΙΚΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΣΕΪΡΛΗ ΣΟΦΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

 

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ημερομηνία: 20/02/2014
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου