Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania youfly
ΙΑΣΜΟΣ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΙΑΣΜΟΣ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

10/7/2014

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, αναπτύσσουν τα ερεθίσματα τους και βοηθούν στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης θεατρικής και πολιτισμικής προσωπικότητας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την περσινή χρονιά είναι ο περίπατος των μαθητών υπό τη συνοδεία του καθηγητή μας Γιάννη Μετζικώφ στην Πλάκα για μια γνωριμία με τη λαϊκή Τέχνη και τον Νεοκλασσικισμό, ένα πολύ αγαπημένο αρχιτεκτονικό στυλ που δεσπόζει στα θεατρικά έργα του πρώτου μισού του 20ου αιώνα. Η επίσκεψη περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στη συνέχεια επίσκεψη για καφέ σε ένα Νεοκλασσικό λαϊκό σπίτι στην οδό Τριπόδων και στα Τουρκικά λουτρά (Χαμάμ) στην οδο Λυσίου, προκειμένου οι σπουδαστές να δουν την προνεοκλασσική αρχιτεκτονική των κτισμάτων της Αθήνας.

Ο καταξιωμένος σκηνογράφος, ζωγράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ συνόδευσε τα παιδιά μας και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο απ' όπου και η φωτογραφία. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η ολοκλήρωση του μαθήματος του γύρω από την αρχαία ελληνική ένδυση βάσει των μαρμάρινων γλυπτών της συλλογής του μουσείου.

Ο ίδιος καθηγητής συνόδευσε τους σπουδαστές μας και στην Εθνική Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη στο Γουδί προκειμένου να μιλήσουν για την επίδραση της Θεατρικότητας στην Τέχνη, τη Γλυπτική και τη Ζωγραφική από τον 17ο αιώνα μέχρι και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ημερομηνία: 31/03/2019
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου