Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania youfly
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ (2015-2016)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ (2015-2016)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ

Το Σάββατο 21 Μαϊου ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του σεμιναρίου υποκριτικής και ανίχνευσης ταλέντου με τους συμμετέχοντες να κάνουν μάθημα υποκριτικής με τους Κώστα Γάκη και Αλέξανδρο Μούντι.

Το σεμινάριο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ είχε συνολική διάρκεια 64 ώρες και πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο 21 Μαϊου κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2015 – 2016.

Οι συμμετέχοντες έκαναν μάθημα υποκριτικής με τους Κώστα Γάκη, Μαρία Καλλιμάνη, Δημήτρη Καταλειφό, Άννα Μάσχα, Αλέξανδρο Μούντι, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Μαρία Σολωμού, Γιάννη Στάνκογλου και Τάνια Τρύπη. Έκαναν επίσης μάθημα χορού και κίνησης με την Φρόσω Κορρού καθώς και ορθοφωνία – αγωγή προφορικού λόγου με τον Ηλία Κουντή.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να σχηματίσουν μια σφαιρική εικόνα γι αυτό που καλείται «υποκριτική» και να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες προοπτικής και εξέλιξης τους. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής τον εαυτό τους και τα εκφραστικά τους μέσα. Να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τη φαντασία τους, να έρθουν αντιμέτωποι με το «εκτίθεμαι», να απελευθερωθούν από εμπόδια – φραγμούς, να απαλλαγούν από κάθε τι τους εμποδίζει να εκφραστούν με ειλικρίνεια, να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό και αλήθεια ένα κείμενο ή μονόλογο, να δουλέψουν τον αυτοσχεδιασμό που είναι ουσιαστικά το εργαλείο και η παρόρμηση του ηθοποιού. Να δουλέψουν στο συναίσθημα…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πρόκειται για ένα σεμινάριο εντατικών σπουδών που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της υποκριτικής τέχνης και δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για την παρακολούθηση μαθημάτων εντός της εβδομάδος.

ΣΚΟΠΟΣ
Πρωταρχικός μας σκοπός είναι όσοι παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων να σχηματίσουν μια σφαιρική εικόνα γι αυτό που καλείται «υποκριτική» και να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες προοπτικής και εξέλιξης τους. Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής τον εαυτό τους και τα εκφραστικά τους μέσα. Θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τη φαντασία τους, να έρθουν αντιμέτωποι με το «εκτίθεμαι», θα απελευθερωθούν από εμπόδια – φραγμούς, θα απαλλαγούν από κάθε τι τους εμποδίζει να εκφραστούν με ειλικρίνεια, θα αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό και αλήθεια ένα κείμενο ή μονόλογο, θα δουλέψουν τον αυτοσχεδιασμό που είναι ουσιαστικά το εργαλείο και η παρόρμηση του ηθοποιού. Θα δουλέψουν στο συναίσθημα…

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Τα τετράωρα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 12.00 – 16.00 από 16 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται (μετά το Πάσχα) Σάββατο 14 Μαΐου 2016.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αιτήσεις συμμετοχής για λίγες ακόμη ημέρες.

ΚΟΣΤΟΣ
290 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 100 ευρώ.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Οι καθηγητές που θα διδάξουν είναι οι Δημήτρης Καταλειφός, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Τάνια Τρύπη, Γιάννης Μετζικώφ, Φρόσω Κορρού, Ηλίας Κουντής κ.α.

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ath@iasmos.net ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (facebook.com/iasmos.net) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105200096

Διεύθυνση: Μαιζώνος 48 (μετρο Μεταξουργείο)

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Ημερομηνία: 16/04/2019
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου