Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
 ΘΩΜΑΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2017-2018

Ο Θωμάς Βελισσάρης είναι επί χρόνια καθηγητής στη σχολή μας στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου θα κάνει μάθημα με θέμα ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ στους πρωτοετείς μαθητές της σχολής. 

Περιγραφή μαθήματος
Σωματική και φωνητική τεχνική προσέγγιση της υποκριτικής. Θα γίνουν ασκήσεις με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τα βασικά εκφραστικά μέσα του ηθοποιού. Στόχος είναι η τεχνική προσέγγιση των βασικών διαθέσεων και αισθημάτων του ανθρώπου, έτσι ώστε οι μαθητές - ηθοποιοί να έχουν στα χέρια τους ένα τεχνικό εργαλείο αναπαραγωγής (όσο το δυνατόν πιο πειστικής και αποκρυσταλλωμένης) των βασικών διαθέσεων, αισθημάτων και συναισθημάτων του ανθρώπου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει για το μάθημα έναν μονόλογο και ένα τραγούδι της αρεσκείας τους.

Το μάθημα είναι τεχνικό και απαιτούνται άνετα ρούχα.
Λίγα λόγια για τον Θωμά Βελισσάρη (σύντομο βιογραφικό)
Ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ. Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Τέχνης "Ακτίς Αελίου" (καλύτερο περιφερειακό θέατρο 2006 - ένωση κριτικών θεάτρου). Έχει διδάξει φωνητική, ορθοφωνία και υποκριτική στην Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, στο σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος (όπου υπήρξε για ένα διάστημα διευθυντής σπουδών) και στην ΑΔΣ Ανδρέας Βουτσινάς. Έχει διδάξει σε έναν μεγάλο κύκλο σεμιναρίων φωνητική, υποκριτική, παντομίμα και ορθοφωνία. Δύο φορές υποψήφιος για βραβείο καλύτερου νέου δημιουργού και καλύτερης ερμηνείας σε νεοελληνικό θεατρικό έργο (ένωση κριτικών θεάτρου). Έχει ασχοληθεί με το κλασικό τραγούδι την λογοτεχνική μετάφραση και τη συγγραφή.

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ημερομηνία: 18/10/2017
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου