Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΣ/ ΣΟΦΙΑ ΚΑΨΟΥΡΟΥ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΣ/ ΣΟΦΙΑ ΚΑΨΟΥΡΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ/ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Ιδιαίτερα μεγάλη περηφάνια νιώσαμε για τη μεγάλη διάκριση της απόφοιτης μας Σοφίας Καψούρου (Sofia Kapsourou). Το Εθνικό Θέατρο δίνει βήμα στην νέα ελληνική δραματουργία και παρουσιάζει έργα τεσσάρων νέων ελλήνων συγγραφέων στη Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος», στο πλαίσιο της δράσης «Ο συγγραφέας του μήνα». Το πρώτο έργο είναι ο «Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου (!) και αντλεί την έμπνευσή του από τη ζωή του μεγάλου Γερμανού συνθέτη, ισορροπώντας ανάμεσα σε δύο χώρους και δύο εποχές: την Ευρώπη του 19ου αιώνα και την Αθήνα του 21ου. Με πολύ ιδιαίτερη γλώσσα, που συχνά αναπτύσσεται με ομοιοκατάληκτους στίχους, η συγγραφέας συνδυάζει τις δύο φαινομενικά ασύμβατες ιστορικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες, για να τις συνδέσει με μια λύση-έκπληξη.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΦΙΑ! Μας έκανες περήφανους.

Η συγγραφέας του έργου και απόφοιτη μας Σοφία Καψούρου σημειώνει: "Εννέα ήρωες. Κάποιοι νικητές, κάποιοι νικημένοι. Όλοι ρομαντικοί. Ο ρομαντικός ήρωας δεν έχει ούτε όνομα ούτε εποχή. Ορίζει την εποχή του. Και ως αντάλλαγμα η εποχή του τον εξορίζει. Ο ρομαντικός ήρωας δεν έχει πατρίδα. Ο ρομαντικός ήρωας δεν είναι ήρωας. Πότε δειλός, πότε ανυπεράσπιστος. Πάντα ποιητής. Πότε κωμικός, πότε τραγικός. Πάντα ερωτευμένος. Πότε τρελός, πότε μεγαλοφυής. Πάντα επικίνδυνος. Η μουσική έχει μέτρο. Ο λόγος του «Σούμαν» έχει μέτρο. Ο ρομαντικός ήρωας το μέτρο το ξεπερνά".

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.onlytheater.gr/buzz/news/item/syggrafeas-tou-mina-sto-ethniko-theatro-i-sofia-kapsourou

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ


Ημερομηνία: 23/01/2017
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου