Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ STAND UP COMEDY 2017-2018

STAND-UP COMEDY  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Το stand - up comedy, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο είδος θεατρικής κωμωδίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αποτελεί εδώ και χρόνια μέρος του προγράμματος σπουδών δραματικών σχολών παγκοσμίως, ειδικά στις αγγλόφωνες χώρες όπου και πρωτοάκμασε. Η αμεσότητα σχέσης κοινού και κωμικού αποτελεί την πιο απογυμνωμένη θεατρική σύμβαση που υπάρχει. Ο κωμικός είναι ταυτόχρονα συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκτελεστής της τέχνης τους, αναλαμβάνοντας έτσι κάθε ευθύνη της τέχνης του. Η ευθύνη αυτή είναι κάτι που μπορεί να διδάξει πολλά τους νέους ηθοποιούς, σε τόσα επίπεδα, όπως η χρήση των πρωτογενών εργαλείων τους, η όξυνση της παρατηρητικότητας τόσο στη γραφή όσο και στην εκτέλεση, καθώς και η άμεση έκθεση στο κοινό με κριτή τη μόνη αντίδραση που είναι άμεσα αντιληπτή από τον δημιουργό και που το κοινό ποτέ δεν υποκρίνεται: το γέλιο. Σκοπός του μαθήματος θα είναι όλα τα παραπάνω μέσω ασκήσεων γραφής, αυτοσχεδιασμών και παρουσιάσεων των σταντ-απ κειμένων που οι ίδιοι οι σπουδαστές θα δημιουργήσουν.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις «Νύχτες Κωμωδίας». Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την εταιρεία μουσικού θεάτρου Οι Όπερες των Ζητιάνων κα τη μεταγλώττιση.
Έχει γράψει το λιμπρέτο για τις όπερες «ΑirRossini» και «Yasou Aida!» για το οποίο βραβεύτηκε με το Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Σκηνοθέτησε τα μουσικοθεατρικά δρώμενα «Kafka-Fragmente», «Das Schubert Diploma» και «Νυχτερινά Τραγούδια», την οπερέτα «Σατανερί» καθώς και τις θεατρικές παραστάσεις «Οι Ευνοούμενοι του Μίδα» και «Τσάικα!». Ως μεταφραστής έχει εργαστεί στον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την Εθνική Λυρική Σκηνή με τις μεταφράσεις του για τα έργα «Νυχτερίδα» και «Πιμπινόνε». Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και ρώσικα, είναι πτυχιούχος υποκριτικής (Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος), πτυχιούχος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Αθηνών) και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
 

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ημερομηνία: 03/12/2018
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου