Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
Το αμάρτημα της μητρός μου.

Το αμαρτημα της μητρος μου.

Γεώργιος Βιζυηνός
Το αμάρτημα της μητρός μου

Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας μεταφέρεται στη σκηνή από τους σπουδαστές της Σχολής.
Επηρεασμένο από τα λογοτεχνικά ρεύματα της Δυτικής Ευρώπης, είναι το πρώτο νεοελληνικό διήγημα που αναφέρεται στο ψυχικό μαρτύριο και τη βαριά συνείδηση, διεισδύοντας σε βάθος στην ανθρώπινη ψυχή.

Ο Γεώργιος Βιζυηνός μεταφέρει στις αφηγήσεις του τις εμπειρίες των παιδικών του χρόνων, εμπλουτισμένες με τους λαϊκούς θρύλους και τις αφελείς δεισιδαιμονίες του θρακιώτικου χωριού του. Χρησιμοποιώντας πότε το όνειρο, πότε τις παραισθήσεις και καταφεύγοντας συχνά στο απρόοπτο, εισδύει σε βάθος στα ψυχικά κίνητρα των πρωταγωνιστών.

Το έργο αναφέρεται στις απελπισμένες προσπάθειες της χήρας μητέρας του συγγραφέα να σώσει την άρρωστη κόρη της, η οποία τελικά πέθανε, και στην υιοθεσία διαδοχικά δύο άλλων κοριτσιών. Όλες αυτές οι προσπάθειες απέρρεαν από τις ενοχές που τη βασάνιζαν γιατί η μητέρα του έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό...

Το Αμάρτημα της Μητρός μου
Συγγραφέας: Γεώργιος Βιζυηνός
Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Παίζουν οι σπουδαστές: Μαρία Αθητάκη, Μοσχούλα Ατσιδάφτη, Ευφροσύνη Βαλταδώρου, Ξένια Βερβέρογλου, Ευαγγελία Βουκάντση, Ελένη Γεώργιου, Αλέξανδρος Δαβιλάς,Τίφανη Δανιήλ, Κασσιανή Ζυγούρα, Μάνος Κατριαδάκης, Παναγιώτης Κούλης, Γεωργία Κούτση, Δήμητρα Μπαντή, Σταύρος Μπαρίκος, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Βασιλική Παππά, Σοφία Σπύρου, Εύα Σταυρογιάννη, Βασίλης Τριχάς, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Αλεξάνδρα Χρυσομαλλίδη.

Παραστάσεις:
από 24 εως 30 Ιανουαρίου 2018
Ώρες:
24-25-28/01: 21:15
27-29-30/01: 19:00
26/01: 19:00 & 21:00

Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2114036322
Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ

Προπώληση:https://www.viva.gr/…/theatro-s…/to-amartima-tis-mitros-mou/

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΝΕΑ


Ημερομηνία: 08/05/2018
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου