Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Η Εβελίνα (Ευαγγελία) Παπούλια είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1971 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Από 6 ετών, παρακολουθούσε εντατικά μαθήματα χορού.

Το 1989 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο χορό στη σχολή The Martha Graham School of Contemporary Dance. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο The Lee Strasberg Theater Institute απ' όπου και αποφοίτησε. Ταυτόχρονα πήρε μέρος σε διάφορα θεατρικά έργα, όπως το West Side Story (1993), ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Omega Dance Company. Μη καταφέρνοντας να πάρει αμερικανική υπηκοότητα, όπως πραγματικά ήθελε, γύρισε στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες σειρές στην τηλεόραση. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για το ρόλο της στην κωμική σειρά Δύο Ξένοι, όπου υποδύθηκε το ρόλο μιας τηλεπαρουσιάστριας η οποία συνδέεται ερωτικά με έναν άντρα κλασικής παιδείας.

Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία Safe Sex του 1999, όπου συμμετείχε ένας πολύ μεγάλος αριθμός γνωστών καλλιτεχνών, καθώς και στις ταινίες Ένας κι ένας (2000) και Νύφες.

Συνέχισε με διάφορες δουλειές στη σκηνή. Σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο ροκ μιούζικαλ Hedwig and the Angry Inch. Το 2006-2007 και 2007-2008 συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του talent show του Mega με τον τίτλο So you think you can dance, όπου διαγωνίζονται χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε παντρεμένη την περίοδο (1999 - 2001) με τον Γιώργο Λιάντο και έχουν μαζί ένα κοριτσάκι, την Αφροδίτη - Μαρία. Τον Μάϊο του 2008 και μετά από δεσμό 5 ετών παντρεύτηκε στη Σκωτία τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Κράββα.

Συμμετειχε με την Άννα Βίσση στην ροκ όπερα Δαίμονες,στο ρόλο της Λόα,στο θέατρο Παλλάς.

Φιλμογραφία
Safe sex (1999) .... Μαίρη
Ένας κι ένας (2000)
Εφάπαξ (2001)
Νύφες (2004) .... Μάριον
Ιλουστρασιόν (2006)
Πρώτη φορά νονός (2007)
""Guilt (2009)"

Τηλεοπτικές Σειρές
"Εκτέλεση" (ANT1, 1993-1994)
"Οι χρηματιστές" (1994)
"Ταύρος με Τοξότη" (ANT1, 1994-1995)
"Σοφία Ορθή" (ANT1, 1995-1996)
"Σκορπιός", "Κυπρίνος" (MEGA, 1995-1996)
"Ασυνήθεις Ύποπτοι" (MEGA, 1996-1997)
"Δύο Ξένοι" (MEGA, 1997-1999)
"Κρεσέντο" (STAR, 2000-2001)
"Κόκκινος Κύκλος", "Η αγάπη πέθανε" (ALPHA, 2000-2002)
"Νιρβάνα" (ALPHA, 2001-2002)
"Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη" (ANT1, 2002-2003)
"Είσαι πολύ αλήτης τελικά" (MEGA, 2003-2004)
"Σχεδόν Ποτέ" (NET, 2003-2005)
"10η Εντολή", "Ένα λεπτό αργότερα", "Σε βαθιά νερά", "Χωρίς επιστροφή", "Ωραία κοιμωμένη" (ALPHA, 2004-2007)
"Το Κόκκινο Δωμάτιο", "Κάρμα" (MEGA, 2005-2008)
"Εντιμότατοι κερατάδες", "Ο βουτυρομπεμπές κερατάς" (ALPHA, 2006-2007)
"Άν μ' αγαπάς" (ALPHA, 2006-2008)
"Πήρα κόκκινα γυαλιά" (ALPHA, 2007-2008)
"Αληθινοί Έρωτες", "Το θηρίο στο κλουβί" (ALPHA, 2007-2009)
"Το αμάρτημα της μητρός μου (τηλεοπτική σειρά), (ANT1, 2011-2013)
Μπρούσκο, (ΑΝΤ1, 2013-2014)

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου