Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Γεννήθηκε το 1979. Αποφοίτησε απο την σχολή σκίτσου Ορνεράκη το 1998 και το 2002 από τη δραματική σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Από το 2002 εργάζεται στο θέατρο ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Έχει γράψει 14 θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων την «Κατσαρίδα», το «Μία τεράστια έκρηξη» και την «Μπετονένια παραλία». Έχει επίσης διασκευάσει άλλα 4 έργα, εκ των οποίων και τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (Επίδαυρος Φεστιβάλ Αθηνών 2012 σκην. Βαγγ. Θεοδωρόπουλος).

Έχει σκηνοθετήσει συνολικά 31 παραστάσεις στο Εθνικό θέατρο, στο θέατρο του Νέου κόσμου, στο θέατρο Τέχνης, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο θέατρο Πόρτα, στο θέατρο Ακροπόλ, και σε άλλα θέατρα στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, καθώς και στην περιφέρεια στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λαμίας, Πάτρας και Καλαμάτας.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Θέμελη Γλυνάτση, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Μαριάννα Κάλμπαρη, Peder Kirk, Γιάννη Μόσχο, Θωμά Μοσχόπουλο, Δημήτρη Μπογδάνο, Γιάννη Νταλιάνη, Αργύρη Ξάφη.

Συμμετείχε σαν ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας από το 2005 εως το 2010 σε παραστάσεις για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα με το Θέατρο του Νέου κόσμου.

Το 2008 έλαβε το βραβείο σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν για το έργο «Μόνο την αλήθεια» που έγραψε μαζί με την Μαρία Φιλίνη και παρουσιάστηκε στο θεάτρο του Νέου Κόσμου.

Μαζί με τους Μαρία Φιλίνη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Σεραφήμ Ράδη και Νίκο Μαραμαθά ίδρυσε το 2013 το Skrow theater στο Παγκράτι.

Έχει παίξει στις ταινίες: Στο βάθος κήπος (σκηνοθ. Κλεάνθη Δανόπουλου), Το δοκιμαστήριο του Κάφκα (σκηνοθ. Κύρου Παπαβασιλείου).

Ήταν βοηθός χορογράφου στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου