Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Σέριφο και τη Σμύρνη. Σπούδασε Νομικά και στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη από την οποία και αποφοίτησε το 1975. Έχει συνεργαστεί με διάφορους θιάσους και σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων o Αντώνης Αντύπας (Απλό Θέατρο) και ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος (Αμφι-Θέατρο). Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της εταιρίας θεάτρου «Η Σκηνή» και του θεάτρου «Εμπρός» ( θεατρικός οργανισμός «Μορφές» ) στου Ψυρρή, το οποίο με τη λειτουργία του συνέβαλε στην αναμόρφωση της γύρω περιοχής. Και οι δύο αυτές ομάδες υπήρξαν από τους σημαντικότερους θεατρικούς πυρήνες της εποχής τους. Διαλύθηκαν τη δεκαετία του 1980 και το 2000 αντίστοιχα.
Παράλληλα, σκηνοθετεί στο θέατρο από το 1998 («Ο Δον Ζουάν έρχεται από τον πόλεμο», Θέατρο Εμπρός) και διδάσκει χρόνια σε σχολές μεταξύ των οποίων η Δραματική σχολή του Εμπρός (του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος), του Εθνικού Θεάτρου του Ωδείου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών. Στον κινηματογράφο σημαντικές εμφανίσεις του υπήρξαν μεταξύ άλλων: «Τα πέτρινα χρόνια» (1985) του Παντελή Βούλγαρη και ο «Θεόφιλος» (1987) του Λάκη Παπαστάθη – για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Στο θέατρο για τη διετία 2002-2004 («Ο ξεριζωμός», «Τρία βήματα πριν») τιμήθηκε με το Πρώτο Έπαθλο Αιμίλιος Βεάκης. Για την ερμηνεία του ως Χιού Ο’Ντόνελ στο έργο «Ο ξεριζωμός» (2003) με το Δεύτερο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου, για τον Πάστορα Μάντερς στους «Βρικόλακες με το Πρώτο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου, και για τον «Επιστάτη» (2010-11) με το Πρώτο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου του περιοδικού «Αθηνόραμα». Σημαντικότερες εμφανίσεις του στην τηλεόραση υπήρξαν το «Μινόρε της αυγής» (1983-4) του Φώτη Μεσθεναίου και το «10» της Πηγής Δημητρακοπούλου, για το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου, «Πρόσωπα 2008».
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και τα τελευταία χρόνια ζει στο Παγκράτι.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΛΑΚΗ ΕΝΑΡΞΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΛΑΚΗ Άξονας του σεμιναρίου είναι η επικοινωνία. Είναι το άνοιγμα στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να εκφράσεις